Hvor meget søvn har du brug for?

Mængden af søvn, du har brug for at få hver nat, afhænger af mange faktorer, herunder din alder og genetik. Mens børn og teenagere har brug for mindst syv timer om natten, har voksne typisk brug for mellem syv og otte timer. Søvneksperter kan hjælpe dig med at afgøre, hvad der passer til dig. Generelt har de fleste voksne brug for syv til otte timers søvn om natten for at forblive sunde og velfungerende på arbejde og skole. Hvis du har svært ved at sove, skal du tale med en læge for at bestemme dine personlige søvnbehov.

Din krop har brug for forskellige mængder søvn. Alder, søvnkvalitet og motion spiller alle en rolle i mængden af søvn, du har brug for. Miljøforhold og graviditet er også faktorer, der skal overvejes. At få mindre end den anbefalede mængde søvn kan resultere i følelser af træthed og koncentrationsbesvær. Af disse grunde er det en god idé at få individualiserede anbefalinger baseret på din alder og sundhedshistorie. Uanset om du har brug for mere søvn, mindre søvn eller den rigtige kombination af begge, afhænger dit helbred af det.

Hvis du ikke får nok søvn på grund af travle tidsplaner, kan det være på tide at revurdere dine prioriteter. Mængden af søvn, du har brug for hver dag, afhænger af din alder, fysisk aktivitet og medicin. Men du bør gøre søvn til en prioritet, hvis du vil opnå optimal sundhed. Så hvordan finder du tid til syv til ni timers søvn om dagen? Nedenfor er nogle tips til at få den søvn, du har brug for for at forblive sund.

At blive ældre betyder ikke, at du skal sove mere, og National Sleep Foundation har anbefalet retningslinjer sleepzone.dk for den mængde søvn, vi har brug for. Faktisk er det vigtigt at få nok søvn til din alder for at opretholde fysisk og følelsesmæssig vitalitet. Hvis du får mere søvn end anbefalet, kan du udvikle en søvnforstyrrelse. Søvn er afgørende for hukommelseskonsolidering, humørregulering og fysisk sundhed. Hvis du sover mere end anbefalet, kan du lide af overdreven søvnighed i dagtimerne.

Hvis din alarm vækker dig i slutningen af natten, kan du prøve at gå i seng en halv time tidligere. Hver gang skal du flytte din sengetid med tredive minutter og derefter stoppe med at tælle timerne, indtil du rammer din alarm. Når du har fundet dine ideelle søvntimer, kan du bruge en søvnberegner til at sikre, at du får den rigtige mængde søvn. Hvis du er usikker på, hvor meget søvn du har brug for, skal du tjekke CDC’s anbefalinger, der er beregnet som en generel retningslinje. Dine individuelle behov kan dog ændre sig, så brug lommeregneren til at hjælpe dig med at bestemme præcis, hvor meget søvn du har brug for.

Den optimale mængde søvn afhænger af din alder og livsstil. Folk med tidlige morgen- og aftenarbejdsplaner bør tilpasse deres sengetid til de timer, der svarer til deres alder. Folk med tidlige morgen- og sene eftermiddagsplaner bør sove tidligere end personer, der vågner på bestemte tidspunkter. For dem, der vågner på bestemte tidspunkter, er det bedre for deres biologiske ur at gå i seng tidligere. På denne måde kan du vågne op opdateret og opmærksom. Det kan også være en god idé at tjekke for dødbringende sovevaner, der kan påvirke dit helbred og produktivitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.